Hızlı Satın Al
Arı Sütü
Arı Sütü
Performans ve güç kaynağı, Kraliçe Arı'nın tek gıdası
Nedir?
Arı sütü, larvaların beslenmesinde ve ayrıca yetişkin kraliçeler için kullanılan bir bal arısı salgısıdır. İşçi arıların salgı bezlerinden salgılanır, cinsiyete veya sosyal sınıfına bakılmaksızın koloni içindeki bütün larvalar bu salgı ile beslenir.

İşçi arılar, yeni bir kraliçe yetiştirmeye karar verdiğinde (bu genellikle eski kraliçenin zayıflaması ya da ölmesi nedeniyle olur), birkaç küçük larva seçer ve onları özel olarak inşa edilmiş kraliçe hücrelerinde bol miktarda arı sütü ile besler. Bu beslenme türü, yumurtalara kraliçe olmak için ihtiyaç duydukları gelişmiş yumurtalıklar dahil olmak üzere, kraliçe morfolojisini sağlar.

Arı sütü renk itibariyle bal kadar koyu değildir daha açık renk yani krem rengindedir. Akışkan bir yapısı vardır. Tadı ise biraz ekşimsidir. Saf olarak tüketildiği gibi bilinen şifalı ballardan biri olan anzer balı ile karıştırılarak da tüketilebilir. Oldukça faydalı olan arı sütü, protein, karbonhidrat ve lipit (doymuş ve doymamış yağlar olarak ayrılan organik bileşenler), A, C D, E, B1, B2, B5 vitamini kısacası tüm B vitaminlerini içerir.

Bir sezon boyunca 50 kovandan yaklaşık olarak 1 kilo arı sütü çıkar. Buzdolabında 3 ay boyunca muhafaza edilebilir.

Arı sütünün üretilmesi çok zahmetlidir. Arı sütünü uzun bir çalışma sonrası genç işçi arılar üretir. Kraliçe arı ise sadece arı sütüyle beslenir. O yüzden diğer arılardan daha farklı bir görünümü ve yaşamı vardır.

Arı sütüyle beslenen kraliçe arı diğer arılara göre ve hatta yeryüzünün en doğurgan canlısı olarak bilinir ve ağırlığının 2 katı kadar yumurta yumurtlar. Mucizevi besin olarak adlandırılan arı sütünün insan vücudundaki mucize etkileri de çok fazladır. Tıpkı kraliçe arıda yarattığı etkiler gibi insan vücudunda faydalı etkiler yaratmaktadır.

Nereden gelir
Arı Sütünün en büyük mucizesinden biri ise ömre ömür katması. İşçi arıların ömrü 3 ay kadarken kraliçe arının ömrü arı sütü ile beslenmesinden dolayı 6 yıldır. Tarih öncesinden beri bilinen arı sütü son yüzyılda yapılan araştırmalar sonucu insanlığa sunulmuştur. Dünya Arıların anavatanı ve bütün dünya arı sütünden faydalanmalı

Belki de tarih boyu insan için bu kadar az zahmetle elde edilen bir gıdanın bu kadar çok faydasının olması şaşırtıcı gelebilir ancak unutmamak gerekir ki; Kraliçe arı ağzının tadını iyi biliyor.
Epimedum Force Hızlı Satın Al
Epimedium Force
  • %100 Bitkisel Epimedyumlu Macun
  • Maksimum Performans
  • Cam Şişe ile Uzun Süre Tazelik
  • Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Markası
  • İnsan Sağlığına Zararsız
Gizli Kargo ile güvenli teslimat