Hızlı Satın Al
Çiçek Balı
Çiçek Balı
Çiçeklerin özü, arıların marifeti çiçek balı Epimedium Force’nin en vazgeçilmezi

Çiçek Balı Nedir?


Bal, çiçeklerin nektarlarının ya da bitkilerdeki çeşitli hayvansal salgıların arılar tarafından toplandıktan sonra, kendi bünyelerindeki enzimlerle karıştırarak yapısal değişime uğrattıkları tatlı ve doğal bir maddedir.

Çiçek balı, ilkbaharda açan çiçeklerden toplanan nektarlardan meydana gelir. Yaz ve sonbahar aylarında olgunlaşan bu ballara çiçek balı adı verilir. Bal arıları, bir kovan içinde bir ana arı, dişi arılar ve erkek arılardan oluşan binlerce arılık koloniler halinde yaşar. Arıların vücudundan salgılanan balmumu ile kovan içinde petekler oluşturur.

Çiçek Balı Nereden gelir


Cilalı Taş döneminden bu yana bal, insan yaşamının ve ekonominin bir parçasıdır. İspanya Valencia’da bir mağarada bulunan İsa’dan önce 6 bin yılına ait bir duvar resminde, bal yapan arılar ve balı toplayan tarih öncesi bir insanın resmedilmiş olması balın tarihinin ne kadar eskilere dayandığının kanıtıdır.

Antik Çin tıbbına göre bal, beş temel elementten biri olan toprağın temel parçalarından biridir ve insan vücudunun karın ve dalak bölgesine etki etmektedir.

Hindu dinlerinde bal kutsal sayılmış ve kutsal kitaplarda ismi zikredilmiştir. Diğer medeniyetlerde olduğu gibi Mısır medeniyetinde de bal; tatlandırıcı özelliğinin yanı sıra tıbbi amaçlarla da kullanılmıştır. Antik Roma’da bal, altın kadar değerliydi! Epicus isimli bir “Romalı gurme”, yarısından çoğu ballı yemek tarifleri içeren bir seri yemek tarifleri kitabı yazmıştı. Ayrıca Türkiye'nin birçok bölgesinde bal üretilebilir. Anadolu’nun orta ve güney kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesi yayla balının en çok üretildiği bölgelerdir.

Epimedium Force en kaliteli çiçek ballarını karışımlarında kullanarak ağız tadı, kuvvet macunundaki kıvamı, yoğunluğunu her damak zevkine uygun hale getirir.

1 gram bal için bir arı 180 bin çiçek ziyareti sonucunda oluşur. Bal dediğimizde doğal olarak hepimizin aklına o nefis tadı ve aroması gelir. Aslında bal öyle bir gıdadır ki Aynı kovandan aldığınız iki çerçeve balın tadı, kıvamı, rengi bile bir olmayabilir. Peteklere konulan balların, işçi arılar tarafından suyunun uçurulması ve olgunlaşması sağlanır. Daha sonra balmumu ile petek gözleri kapatılır ve bal hazır hale getirilir. Bir arı kursağını doldurabilmek için 1500 defa çiçek ziyareti gerçekleştirir. Balın faydaları anti mikrobiyal ve anti fungal özelliklerinden kaynaklanır. Mide çeperini kaplayan bal, spazmlara ve sindirim sistemi şikayetlerine karşı doğal bir ilaçtır. Cilt sağlığı için bal binlerce yıldan bu yana kullanılır. Günümüzde birçok kozmetik üründe bal özleri kullanılır.

Epimedium Force kuvvet macunu için nadir ve kaliteli çiçeklerinden elde edilen ballar emsallerine oranla daha değerli ve fiyat açısından pahalıdır. Epimedium Force Kuvvet macunu için kullanılan çiçek balları ilaç etkisi olmamalı hiçbir katkı içermemeli.

Çünkü insan sağlığı Epimedium Force markası için her şeyin önünde yer almaktadır.
Epimedum Force Hızlı Satın Al
Epimedium Force
  • %100 Bitkisel Epimedyumlu Macun
  • Maksimum Performans
  • Cam Şişe ile Uzun Süre Tazelik
  • Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Markası
  • İnsan Sağlığına Zararsız
Gizli Kargo ile güvenli teslimat