Hızlı Satın Al
Havlıcan
Havlıcan
Yaprağı ve kökü şifa, almaz mısınız bir kaşık daha
Nedir?
Bilimsel adı Alpina officinarum olan havlıcan, mutfaklarımızın baharat reyonunda yerini alan faydalı bitkilerdendir. Genellikle, hamur işlerinde, çikolata, dondurma, şekerleme, meşrubat yapımlarında kullanılır.

Zencefilgiller familyasına mensup olan havlıcan, küçük galanga olarak da isimlendirilmektedir Havlıcan 130 cm’ye kadar büyüyebilen tropik bir bitkidir. Yaprakları 30 cm’ye kadar ve uzun şeritlere benzemekle ile beraber 10 cm de genişliğe kadar bulunabilmektedir.

Havlıcan; ucu sivri ve kalındır, sert yapılı olmakla beraber açık yeşil renklidir. Kökü yere paralel büyümekle birlikte dallanmış ve boğumlu seyreden bir olgunlaşma süreci izler. Kızıl kahve renkli olabilen 4-6 yıllık bir havlıcan bitkisinin kökleri şifa deposudur.

Bilinen 150’ye kadar çeşidi bulunmakla birlikte, yükseklikleri de 3m’ye kadar varmaktadır. Çiçekleri salkım salkım olmak ile birlikte ağırlıklı olarak pembe ya da beyaz renkli açarlar. Baharat olarak tüketimi yaygın olan havlıcan ham made olarak uçucu yağ içeren kök saplarına sahiptir ve toprak altı gövdeli bitkiler sınıfındandır.

Nereden gelir
Havlıcan; Güneydoğu Asya ülkelerinde sahip olduğu bir diğer ismi de Çin Zencefilidir. Görünüş olarak zencefile benzetilen bu bitki türü, tat olarak ise zencefil ile uzaktan yakından bir ilgisi bulunmayan acımsı bir özelliğe sahiptir.

Havlıcan, ana vatanı Hindistan ve Güneydoğu Asya ülkeleri olan bir bitki olmak ile beraber aile olarak da zencefilgiller içerisinde yer alan, güzel çiçeklere sahip, ıtırlı, çok yıllık olabilen, otsu ve özellikle tropikal özellikler barındıran bir bitkidir.
Epimedum Force Hızlı Satın Al
Epimedium Force
  • %100 Bitkisel Epimedyumlu Macun
  • Maksimum Performans
  • Cam Şişe ile Uzun Süre Tazelik
  • Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Markası
  • İnsan Sağlığına Zararsız
Gizli Kargo ile güvenli teslimat