Hızlı Satın Al
Kırmızı Ginseng
Kırmızı Ginseng
İyiyi daha iyiye, Ginseng yarım'ı tam'a ulaştırır

Nedir?


Ginseng’in botanik ismi olan "panax"tır. Panax anlam olarak “her şeyi iyileştiren” demektir. Yunanca "tam iyileşme” anlamına gelen “panacea” kelimesinden türetilmiştir. İnsan şekline benzerliği nedeniyle Çince “insan bitkisi” olarak adlandırılan ginseng’in iki farklı çeşidi vardır. Bunlar Asya ginsengi ve Amerikan ginsengidir.

Ginseng kökü 6 yıllık bir yetiştirme süresinden sonra hasat edilir ve tedavi amaçlı kullanılan bitkinin bu bölümüdür.

Nereden gelir


Çin Metinlerine göre M.S. 1.yüzyıldan beri kullanılan ginseng; zihni güçlendirici, irfan ve bilgeliği artırıcı bir şifalı bitki olarak tanımlanmakta ve düzenli kullanımının yaşam süresini artıracağı belirtilmektedir. Kırmızı Kore veya Çin ginseng’i ise uzakdoğu ülkelerinde 2000 yıldan fazla bir süredir kullanılmakta olan geleneksel şifalı bitkiler içerisinde en yaygın olanıdır.

Ayrıca uzakdoğu insanları arasında gizemli bir bitki olarak büyük bir ün ve şöhrete sahiptir. Çoğu insan ginseng’in kuvvet verici bir tonik ve çeşitli hastalıklara karşı bir koruyucu olduğuna inanmaktadır.

Kırmızı Ginseng yaklaşık 2000 yıldan beri Uzakdoğu’da yüksek şifalar için kullanılmakta ve etkileri hakkında ilk rapor Çinli bir pratisyen hekim olan TAO-HUNG-CHİNG tarafından hazırlanmıştır. Kırmızı Ginseng'in yetiştirme, işleme, preperat haline getirme ve dünya pazarlarına satışı Kore Resmi Tekel İdaresi'nce yapılmaktadır.

Böylesine değerli bir bitkiye Kore Devleti'nce sahip çıkılmasının nedeni; hatalı üretimlerin olmaması, bitkinin tam gelişmeden erken toplanması, taklit edilip kalitesinin bozulmaması içindir. Kore Resmi Tekel İdaresi önce Red Ginseng (Kırmızı Ginseng) adını vermiştir. Ayrıca Kırmızı Ginseng hakkında 3 büyük uluslararası sempozyum yapılmış ve dünyanın dört bir tarafından gelen doktor, araştırmacı ve bilim adamları Kırmızı Ginseng ile ilgili araştırma sonuçlarını sunmuşlardır.

Bütün dünyaya ihraç edilen üstün hücre yapıcı bir bitki özü olan kırmızı Ginseng Ülkemizde bitkisi yetişmemektedir.
Epimedum Force Hızlı Satın Al
Epimedium Force
  • %100 Bitkisel Epimedyumlu Macun
  • Maksimum Performans
  • Cam Şişe ile Uzun Süre Tazelik
  • Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Markası
  • İnsan Sağlığına Zararsız
Gizli Kargo ile güvenli teslimat